Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Κάτω Νευροκόπι: Κτηνοτρόφοι σε απελπισία!!!


Οι Κτηνοτρόφοι απελπισμένοι πλέον από τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή μας, παλεύουν μόνοι τους δίχως την στήριξη της "πολιτείας".

Τα προβλήματα πολλά...
Το πολικό ψύχος που επικρατεί εδώ κ ένα μήνα (μέσο όρο -15) έχει ρίξει την παραγωγή στο μισό, στα αρμεγώμενα ζώα...
Οι αποβολές στα ζώα που βρίσκονται στην εγκυμοσύνη, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.
Μεγάλη θνησιμότητα επικρατεί στα νεογέννητα ζώα.
Οι παγωνιές όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα άφηναν ανεπηρέαστο το δίκτυο ύδρευσης που στις περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες είναι παγωμένο, με αποτέλεσμα οι Κτηνοτρόφοι να αναγκάζονται να μεταφέρουν με δικά τους έξοδα νερό στις μονάδες. (πολλές οι περιπτώσεις ζώων που έχουν υποστεί αφυδάτωση)
 

Ένα μεγάλο θέμα που δεν μπόρεσε ποτέ να λυθεί και το οποίο το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο είναι η μη έγκαιρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί σε κτηνοτροφικές μονάδες (μετά από κάθε χιονόπτωση),  με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που οι Κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πετάνε την παραγωγή τους (γάλα) επειδή τα βυτιοφόρα των γαλακτοβιομηχανιών δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις μονάδες. Οι Κτηνοτρόφοι ζητάνε την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας προκειμένου να "σκύψει" πάνω στα προβλήματα τους. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ... ήδη υπάρχει μια μείωση της τάξης του 50% στις κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή μας.


Στηρίξτε τον πρωτογεννή τομέα. Είναι η μόνη μας ελπίδα να μπορέσουμε να ανασάνουμε σαν Κράτος από τα δεινά που αντιμετωπίζουμε λόγο οικονομικής κρίσης. 


 Χρήστος Τσέρνιος   @gonevrokopi
πηγή: gonevrokopi.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...