Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Με ειδικό σήμα τα ελληνικά προιόντα!Ειδικό σήμα θα μπορούν να φέρουν τα ελληνικά  προϊόντα ώστε να φαίνεται η προέλευσή τους και εν τέλει να τα προτιμούν όσοι θέλουν!
Αυτό προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιοποιήθηκε  από το «Κίνημα Πολιτών Καταναλώνουμε ότι παράγουμε»  με τα από εξουσιοδότηση του Γεν Γραμματέα Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνού.
Το νομοσχέδιο θα έχει  τις προϋποθέσεις και τους όρους με τους οποίους θα γίνεται η ειδική αυτή σήμανση των ελληνικών προϊόντων, ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να γνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων που επιλέγουν να αγοράσουν, ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος και αντιπρόεδρος  επίσης της ΓΣΕΒΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Το «Κίνημα Πολιτών- Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» είναι πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, 100 προσωπικότητες από την επιχειρηματική, συνδικαλιστική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και πλέον αριθμεί περισσότερα από 20 παραρτήματα στην Ελλάδα.
Πιστεύοντας ότι στην κρισιμότατη καμπή που βιώνει η χώρα είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθεί ο αγώνας για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων, το ΔΣ του Κινήματος οργάνωσε συνάντηση- συνέντευξη Τύπου ώστε να διαδοθεί ότι «η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί σήμερα εθνικό  καθήκον». Το κίνημα διατηρεί ιστοσελίδα (www. protimoellinika.gr)με χρήσιμες πληροφορίες για τον καταναλωτή.


Σχόλιο ΜΠΟΧΑΣ: Άραγε πόσα ξένα προϊόντα θα "βαπτιστούν" πάλι ως ελληνικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...