Πάνω από κεφάλια των Τούρκων ναυτικών της φρεγάτας Γκαζιέντεπ (GAZIANTEP), στα 1.300 μέτρα, πέταξαν δύο ελληνικά μαχητικά Μιράζ 2000  οταν αυτά βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάρων, κατά την προκλητική της πορεία από την  Κύθνο μέχρι το στενό του Καφηρέα.

 Η κίνηση αυτή, παράλληλα με την παρακολούθηση του σκαφους από την φρεγάτα Θεμιστοκλής και τα επάκτια ραντάρ, αποφασίστηκ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο  ως μια τακτική κίνηση επίδειξης στρατιωτικής παρουσίας.

Η τουρκική φρεγάτα “GAZIANTEP”, εξερχόμενη από το λιμάνι του Ακσάζ από την Πέμπτη και  πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε σήμερα  24 Μαρτίου ( στις 06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της  Κύθνου και εξήλθε αυτών με βορειοανατολική πορεία πλέοντας, στις 10:00, μέσω του στενού Κφηρέα. Τώρα είναι στο κεντρικό Αιγαίο με πιθανή κατευθυνση τα στενά του Βοσπόρου.


Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

prionokordela


Σχόλιο ΜΠΟΧΑΣ: Θα βγουν στα κανάλια και θα ωρύονται οτι θα δημιουργήσουμε ψυχολογικό πρόβλημα στους καημένους ναύτες της φρεγάτας που είδαν να περνάνε μερικά μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους τα MIRAGE 2000.  Αυτοί που θα ωρύονται θα είναι φυσικά τα δικά μας τα φυντάνια, που δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπίζονται με κάθε μέσο ότι ορθά οι "φίλοι" γείτονες πρέπει να μας καταλάμβουν για να συνέχίσουν το θεάρεστο έργο τους που διακόπηκε κακώς πριν 191 χρόνια.