Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Bild:"Οι Έλληνες στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης"Οι Έλληνες στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης σύμφωνα με την BildΣτο Top 10 των πιο σκληρά εργαζόμενων λαών της Ευρώπης κατατάσσει η γερμανική Bild την Ελλάδα.
Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο COERexecode σε συνεργασία με την Eurostat και η λίστα διαμορφώθηκε ανάλογα με τις ώρες που εργάστηκε κατά μέσο όρο κάθε λαός.

Στην πρώτη θέση με 2095 ώρες εργασίας ανά χρόνο βρίσκεται η Ρουμανία, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν η Ουγγαρία με 2021 ώρες και η Μάλτα με 1983 ώρες.


Φυσικά από την γερμανική ιστοσελίδα δεν λείπει και η σπόντα προς την Ελλάδα, αφού το άρθρο σχολιάζει πως παρά την «σιέστα στην Ισπανία και τα μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα στην Ελλάδα», η χώρα μας βρέθηκε στην 6η θέση.

Μεγάλη πίκρα για τους Γερμανούς, αφού όπως αναφέρουν «με 1904 ώρες εργασίας κατά μέσο όρο το χρόνο για το 2010, και δεν βρέθηκαν καν μέσα στη δεκάδα».

Αναλυτικά η λίστα των πιο σκληρά εργαζόμενων λαών της Ευρώπης:

1. Ρουμανία 2095 ώρες
2. Ουγγαρία 2021 ώρες
3. Μάλτα 1983 ώρες
4. Βουλγαρία 1976 ώρες
5. Πολωνία 1975 ώρες
6. Ελλάδα 1971 ώρες
7. Εσθονία 1946 ώρες
8. Λετονία 1945 ώρες
9. Σλοβακία 1930 ώρες
10. Λιθουανία 1928 ώρες

mediagate

Σημείωση  ΜΠΟΧΑΣ: Αν παρατηρήσετε την κατάταξη των χωρών, κανένα κράτος από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την λίστα. Ολες οι χώρες είναι "μικρομεσαίες" (αν και ο όρος αυτός είναι λίγο αδόκιμος).

Aραγε τι σημαίνει αυτό;

Σε αυτές τις χώρες δουλεύουμε άσκοπα, ανοργάνωτα, αναποτελεσματικά;

Το κράτος δεν είναι τόσο οργανωμένο ώστε να μπορεί να μεριμνήσει για τον καλύτερο καταμερισμό της εργασίας  για να μην γίνονται σπατάλες στις ανθρωποώρες και εργατοώρες;

Πιθανόν.

Αρα αυτό που χρειάζεται δεν είναι να δουλεύει κάποιος με τις ώρες, 8,10-12 ώρες καθημερινά.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος, και δεν είναι δύσκολο αν βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους, ώστε να εργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά. Ετσι και και πιο αποδοτικοί θα είμαστε στην εργασία μας και περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στην διάθεσή μας για να τον διαχειστούμε όπως θέλουμε εμείς (με την οικογένεια μας, τους φίλους μας κλπ).

Αρκεί να υπάρχει θέληση από ολές τις πλευρές. 

Και όπως έλεγε μια γνωστή διαφήμιση "Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...