Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Τελικά είμαστε τεμπέληδες ή συμβαίνει κάτι άλλο;Παρόλο που η ανεργία, ειδικά στην Κεντρική... Μακεδονία έχει ξεπεράσει όλα τα ρεκόρ το κάλεσμα της Ένωσης Νέων Αγροτών για εργατικά χέρια προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή ροδάκινων στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας, είχε ανταπόκριση από 19 μόνο Έλληνες.

Η προσφορά εργασίας, συνίστατο σε 6 μέρες την εβδομάδα, και συνοδευόταν από έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ, αλλά δε φάνηκε να συγκίνησε ιδιαίτερα τους ντόπιους, την ώρα που οι αιτήσεις για τους μετακλητούς εργάτες από την Αλβανία φτάνουν τις 4.885.

Πριν δύο εβδομάδες η Ένωση Νέων Αγροτών κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας, την ανάγκη εργατών γης που θα δουλέψουν για 4 μήνες στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας.


Η αίτηση θα γινόταν ηλεκτρονικά και μέσω μηνύματος από το κινητό, χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία.


Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση για εργασία σε ένα τόπο με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων, ήταν πολύ μικρή και δεν συνάδει με το ύψος της ανεργίας που φτάνει το 25% στη Βέροια και το 50% στη Νάουσα.


Στους 19 Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες άνω των 60 ετών, ένας συνταξιούχος γιατρός και ένας άνεργος μηχανικός.

24ωρο

Σημείωση ΜΠΟΧΑΣ: Φαίνεται ότι ακόμα δεν φθάσαμε στον πάτο του πηγαδιού ώστε να μην πηγαίνουμε σε αγροτικές εργασίες. Ή τις θεωρούμε υποτιμητικές για το επίπεδό μας γιατί εμείς είμαστε οι "κάποιοι" και οι "ανώτεροι" αφού σπουδάσαμε στα Χάρβαρντ, στα Κέμπριτζ και στα ΜΙΤ, ή περιμένουμε να φθάσει το αβγό στον πισινό για να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε ξανά την χαρά της χειρωνακτικής εργασίας.

Δεν μας φταίει κανείς αν καντατήσουμε σκλάβοι των συνήθειών μας: καφενείο, πρέφα, φραπόγαλο, σκυλάδικα και όλα αυτά τα τελευταία αποκτήματα της τελευταίας τριαντακονταετίας.
Μετανάστες, νόμιμοι και μη, δεν είναι καθόλου υποδεέστεροι από εμάς. Ισως, επειδή εμείς επηρεαζόμαστε ακόμα από το  life style που προβάλλει το χαζοκούτι, έχουμε αλλάξει τον τρόπο ζωής μας προς το χειρότερο. Αν και νομίζουμε ότι ζούμε. Αλλά πλανώμεθα. Και μάλιστα οικτρά. Απλώς προσπαθούμε να φτάσουμε κάποιους, χωρίς επιτυχία τις περισσότερες φορές, που ζουν σε βάρος της κοινωνίας προβάλλοντας ένα look, ένα image που σίγουρα δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας.

Εχει αναφερθεί ξανά από αυτήν την ιστοσελίδα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά, νοοτροπία, τρόπο σκέψης, θα είμαστε άξιοι της τύχης και της μοίρας μας.

Καμιά Μέρκελ, κανένας Σαρκοζί, κανένας Αλβανός ή Πακιστανός, ή Αφγανός δεν φταίει ή θα φταίει για αυτό που συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί.

Σε λίγες μέρες έχουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θα αφήσουμε να χαθεί  άλλη μια φορά αυτή η  ευκαιρία που μας δίνεται;

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΛΑ!!!

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!

ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...