Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (επιγραμματικά με τίτλους)


 
-Το πώς οδηγήθηκε η χώρα εδώ με τους υπέρογκους δανεισμούς και τα μνημόνια είναι γνωστό σε όλους.
 
-Το ρόλο που έπαιξαν οι κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου είναι επίσης γνωστά.
 
-Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου, στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε για να εφαρμόσει τα συμφωνημένα και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
 
-Είναι επίσης σε όλους γνωστό ότι ποτέ και κανένας τους δεν διαπραγματεύτηκε προς όφελος του ελληνικού λαού και υπέρ των συμφερόντων της χώρας.
 
-Ο στόχος τους επίσης είναι πλέον γνωστός σε όλους. Να αρπάξουν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδος που αποτιμάται σε αρκετά τρις ευρώ, αφού με τα μέτρα που ψηφίζουν εξαθλιώνουν το λαό και την οικονομία της χώρας, καθιστώντας την με αυτό τον τρόπο ανίκανη να αποπληρώσει το χρέος της.
 
-Συνέβη όμως κάτι που δεν το περίμεναν.
 
-Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού κατέθεσαν 600 δις δολάρια στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εξαγορά του ελληνικού χρέους. Αυτό το ποσό κατατέθηκε σε αξιόγραφα, των οποίων την αξία εγγυήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
-Αυτό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και αυτός ήταν και ο λόγος επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον με αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Από εκείνη τη στιγμή το ΔΝΤ βάσει καταστατικού του, έχει πρόβλημα στη δανειοδότηση της Ελλάδος.
 
-Γνωρίζοντας λοιπόν το ΔΝΤ, ότι όσα χρήματα και αν συνεχίσουν να δίνουν στην Ελλάδα για να πληρώνονται τα ομόλογα, είναι ουσιαστικά χαμένα γι' αυτούς και δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα πίσω, διαχώρησε τη θέση του και είπε στη Μέρκελ και στην ΕΚΤ το εξής: “Εγώ δεν ξαναδίνω ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, κράτησέ τη εσύ και συνέχισε να την χρηματοδοτείς για να παραμένει στο ευρώ. Εγώ σαν ΔΝΤ αποχωρώ.”
 
-Να γνωρίζετε λοιπόν ότι το ΔΝΤ αποχώρησε και δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 15,5 δις που θα έδινε για το 50% της δόσης του Οκτωβρίου.
 
-Γι' αυτό το λόγο ήταν και το ταξίδι αστραπή της κας Μέρκελ στην Ελλάδα.
 
-Το τι συζητήθηκε με τους "πατριώτες" της κυβέρνησης και τι αποφασίστηκε δεν το γνωρίζω ακόμα, αλλά από όσα γνωρίζω μπορώ να υποθέσω ότι η Ελλάδα για την κα Μέρκελ και την ΕΚΤ έγινε ένας μεγάλος “βραχνάς”.
 
-Εκτιμώ ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα μόνο για να παραμένει στο ευρώ, διότι τώρα γνωρίζουν ότι όλα όσα δίνουν για την Ελλάδα, είναι χαμένα γι' αυτούς.
 
Και να ξέρετε ότι τα χρήματα των Ευρωπαίων δεν είναι σαν τα χρήματα των Ελλήνων.
 
-Και οι κυβερνήσεις των Ευρωπαίων δεν είναι σαν των Ελλήνων.
 
Ξέρουν ότι θα δώσουν λόγο για τα χαμένα δις που θα δώσουν στην Ελλάδα.
 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

Γιάννης Λαμπρόπουλος


 pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...