Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ


1ο Παραμύθι: Ο ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξανάφτιαξε την Γερμανία.

2ο Παραμύθι: Οι καπιαλιστικές χώρες πλούτισαν. Οι κομμουνιστικές έμειναν φτωχές.

Δείτε στον επισυναπτομενο χάρτη : 
Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ταιβάν, Ν. Κορέα, Ιαπωνία μετά τον πόλεμο γνώρισαν ταχεία ανάπτυξη. Την Γερμανία και την Ιαπωνία θα μπορούσαν οι αμερικανοί να τις ισοπεδώσουν και να μην ξαναδούν άσπρη μέρα. Τις βοήθησαν όμως για να σχηματίσουν έναν κύκλο γύρω απο τον κομμουνιστικό κόσμο. Μια "βιτρίνα" που να δίνει την εντύπωση οτι ο καπιταλισμός είναι πετυχημένο σύστημα και ο κομμουνισμός αποτυχημένο. Η Ελλάδα μπρός στην Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία φαινόταν παράδεισος. Η Ταιβάν με την Κίνα. Η Νότιος Κορέα με την Βόρειο Κορέα. Η Δυτική Γερμανία με την Ανατολική Γερμανία. Γιατί η καπιταλιστική Μαδαγασκάρη, το Περού, η Κεντρική Αμερική δεν πλούτισαν αφού ήταν και αυτές καπιταλιστικές ;

Συμπέρασμα 1: Τίποτα δεν αποκτήσαμε με την αξία μας. ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ να πλουτίσουμε διότι είμασταν βιτρίνα. Κάποτε η Γερμανία αγόραζε εξαρτήματα ψυγείων απο εμάς. Γιατί δεν αγόραζε απο Χιλή ή απο Αργεντινή ; Διότι αυτή την εντολή είχε. Σήμερα που δεν μας χρειάζονται σαν βιτρίνα βλέπουμε το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού.

Συμπέρασμα 2: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Αποκτήσαμε σχετικά φθηνά τα σπίτια και τα αμάξια μας διότι κάποιοι φουκαράδες στα ορυχεία χαλκού της Χιλής δούλευαν με μισθούς Κίνας. Κάποιοι φουκαράδες Σαουδάραβες ακόμη και σήμερα έχουν στο σβέρκο τους το πιο διεφθαμένο καθεστώς του πλανήτη που το στηρίζουν οι αμερικανοί διότι έχει υποσχεθεί να πουλά τον εθνικό πλούτο (πετρέλαιο) σε φθηνές τιμές. Αν οι άραβες ήταν ανεξάρτητοι θα κρατούσαν για τον εαυτό τους το πετρέλαιο και θα είχαν για τα επόμενα 1000 χρόνια. Τώρα θα τελειώσει στα επόμενα 30- 40 χρόνια. Ακόμη και αυτοί που απέκτησαν σπίτια και αμάξια με τίμια εργασία πρέπει να γνωρίζουν οτι ήταν τίμιοι υπάλληλοι ενός ανέντιμου συστήματος. Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποιοι που δούλεψαν τίμια αλλά ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΝΕΝΤΙΜΑ (με πολιτικό "μέσον").

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Τουρκία και η Ινδία τί έλαβαν για να συμμετέχουν στην περικύκλωση του κομμουνιστικού κόσμου;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Τουρκία έλαβε μια Κωνσταντινούπολη καθαρή απο Έλληνες και την Κύπρο. Η Ινδία έλαβε το Κασμίρ που κανονικά θα έπρεπε να το παραδώσει στο Πακιστάν.

Pythagoras Pythagoridis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...