Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, είμαι καρδιοπαθής;Της Αλίκης Σωφρονιάδου
 
Νέα έρευνα από τη Δανία αποκαλύπτει ότι εάν ρίξετε μια πιο προσεχτική ματιά στον καθρέφτη, ίσως μπορέσετε να απαντήσετε στο ερώτημα κινδυνεύετε να πάθετε καρδιοπάθειες ή καρδιακή προσβολή. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι κάποια βασικά σημάδια γήρανσης θεωρούνται προγνωστικοί παράγοντες για καρδιαγγειακές νόσους.


Η μελέτη, αυτή έγινε γνωστή στο ετήσιο συνέδριο του American Heart Association, βασίστηκε στην κλινική παρατήρηση 11.000 ανδρών και γυναικών, ηλικίας άνω των 40 ετών. Αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη, οι ερευνητές είχαν εντοπίσει 3.401 περιπτώσεις καρδιοπάθειας και 1.708 περιπτώσεις καρδιακή προσβολή.Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι είχαν 3 έως 4 σημάδια γήρανσης είχαν 57% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή προσβολή και 39% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή νόσο. Τα σημάδια γήρανσης, που προμήνυαν τις παθήσεις της καρδιάς, ήταν η φαλάκρα, η γραμμή μαλλιών που υποχωρεί προς τα πίσω, οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις στο λοβό των αυτιών και οι εναποθέσεις λίπους γύρω από τα μάτια (ξανθέλασμα).


Μάλιστα, το ξανθέλασμα φάνηκε να είναι ο πιο σημαντικός προγνωστικός παράγοντας για καρδιακή προσβολή και καρδιοπάθεια. Προηγούμενες μελέτες, άλλωστε, έχουν δείξει ότι άνθρωποι με διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη, καθώς και υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ξανθελάσματα.


Όσοι, μάλιστα, εμφάνιζαν περισσότερα από ένα σημάδια γήρανσης από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, είχαν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας ή καρδιακής προσβολήςlifespeed
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...