Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

OΛΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κάθε περίοδος κρίσης είναι και μια περίοδος όπου μπορούμε  να έρθουμε πιο κοντά με τον συνάνθρωπό μας. Να ξεχάσουμε όλα αυτά που μας χωρίζουν και να βρούμε μόνο αυτά που μας ενώνουν.  Και δεν είναι λίγα.  Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη θέληση  και λίγη προσπάθεια. Μετά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Ολοι έχουμε ακούσει για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τις Τράπεζες Χρόνου κλπ.
Αλλά δεν είναι οργανωμένα. Μεμονωμένα, γνωστά μόνο στην γειτονιά και λίγο στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθούν να βοηθούν με ότι μέσο έχουν τον συνάνθρωπό μας.

Και έρχεται εδώ η Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου, να βάλει μια τάξη σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια της διδακτορικής έρευνας, ξεκίνησε το 2011 να συγκεντρώνει πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, κινήσεις, πρωτοβουλίες πολιτών ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστές στο ευρύ κοινό και  να υπάρχει η δυνατότητα για ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, συνεργασίας, ενημέρωσης, υποστήριξης μεταξύ τους.

Αυτό το εγχείρημα το πέτυχε δημιουργώντας τον ιστοχώρο organosi 2.0. 

Ενας ιστοχώρος όπου φιλοξενούνται όλες οι ομάδες και οι δράσεις τους. Kοινωνικά Παντοπωλεία, συνεπιβατισμός, Τράπεζες Χρόνου, ανταλλάγές ειδών και υπηρεσιών, Κοινωνικά Φαρμακεία και άλλα πολλές δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στον συγκεκριμένο ιστοχώρο, οργανωμένα κατά κατηγορία και περιοχή.

Για να μάθετε περισσότερα δεν έχετε παρά να επισκεφτείται τον ιστοχώρο.

ΓΙΑ ΝΑ ...ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

  
Σημ. ΜΠΟΧΑΣ: Η Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της ερευνητικής ομάδας Ψηφιακά Μέσα για Συμμετοχή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...